PROFESSIONELL KÖKSRENGÖRING

vi gör det personligt.

Vi står för högkvalitativ service och bryr oss om miljön. Medveten rengöring är vårt ledord

restaurangkök städ.jpg

En noggrann hygien- och rengöringsrutin är ett måste inom restaurangverksamheter.

I dessa rutiner är det viktigt att även rengöringsmoment som innefattar även de svåråtkomliga platserna finns med. Med andra ord, varje liten vinkel och vrå måste vara skinande ren, detta för undvika och minimera risken för korskontaminering. Förutom våra vanliga städ- och rengöringsrutiner som alltid ingår vid storstädning ingår även följande vid professionell köksrengöring:

  • Vi rengör och desinficerar alla kylskåp både in- och utvändigt. Därtill rengörs samtliga fläktar och ventilationsfilter.

  • Vi plockar isär samtliga maskiner för att enklare kunna rengöra dessa ordentligt.

restaurangkök.jpg

MASKINER

I ett restaurangkök används flertalet maskiner, vi ser till att plocka isär samtliga av dessa för att kunna komma åt för att rengöra ordentligt.

  • Vi lägger alla mindre delar i en dunk med uppvärmt avfettningsmedel. De delar vi pratar om är exempelvis oljefilter, ugnsgaller, spislock och friteringskorgar. Helt enkelt saker som oftast är ordentligt smutsiga i restaurangköket.

  • Efter att de legat i avfettningsmedlet skrubbas, sköljs och torkas delarna av innan de återigen monteras ihop.

restaurangk%C3%B6k+st%C3%A4dfirma.jpg

Vi rengör samtliga ytor med högtryckstvätt och avslutar med avtorkning

Innan vi kan utföra det här rengöringsmomenten bör samtliga objekt som är elektriskt drivna plockas undan. Finns det oskyddade uttag bör dessa skyddas med en vattentät tejp, exempelvis av typen polyeten. Vi går sedan igenom ytor som väggar, golv och preparationsytor med en högtryckstvätt.

Vi desinfekterar köket med ångmaskin

Samtliga områden där man tillagar och preparerar mat bör alltid desinfekteras. Via vår ångmaskin kan vi ordentligt rengöra varje yta, skåp och även taket. Efter att vi gått igenom hela lokalen ställs maskiner och redskap på plats igen.

Vi slänger skräpet

Vi avslutar köksrengöringen med en vanlig storstädning (du kan se under ”storstädning” vad som ingår) och slänger sedan allt skräp.


virus.png

Principerna och rutinerna bakom antibakteriell städning är något som man kan tro alltid har varit självklart – men faktum är att det är något som blivit mer betydande i samband med Covid-19.
Genom att utveckla utrustning och rutiner för antibakteriell städning, där man minimerar bakteriell spridning på sjukhus och andra anläggningar, så har detta blivit ett koncept som är en självklarhet.

hand.png

It’s Personal investerar mycket kraft och tid i att ständigt vara uppdaterade kring det senaste inom antibakteriell städning och kan på så vis alltid erbjuda det bästa marknaden har att ge. Tack vare det flexibla förhållningssättet till kundens behov, kan It’s Personal alltid erbjuda sina tjänster inom ramen till kundens budget. Personlig och inriktad service är därför en prioritet, där närvaro till kunden prioriteras.

wallet.png

Är er budget för städning inte vad ni har hoppats på? Vi ser till att ta fram ett förslag som passar er budget och behov.